blue-1839757_1920

IMsight is geboren

Eindelijk is het dan zo ver. Na een periode van afwegen, plannen maken en de knoop door hakken ben ik  gestart met mijn eigen bedrijf. IMsight is het gedoopt. Een bureau voor informatiemanagement. Mijn eigen bedrijf dus.  Ik ga organisaties begeleiden bij het invoeren van digitaal werken. Inclusief een goede en slimme inrichting van een digitaal archief, zodat medewerkers hun documenten makkelijk kunnen opslaan en terugvinden. Aan de voorkant herkenbaar voor de eindgebruiker en tegelijk ‘aan de achterkant’ verantwoord geregeld.

Best een grote stap, al zeg ik het zelf. Na jaren veilig in loondienst te zijn geweest moet ik nu echt mijn eigen broek op houden. Het voelt als een sprong van de hoge duikplank.
In het dorp waar ik als kind woonde, was er een buitenzwembad met zo’n hoge duikplank. Dat was onder de jongens uiteraard een heel populaire attractie.  Je moest er gewoon vanaf. Ik vond dat altijd ‘een ding’. Reuze spannend, want best heel hoog, maar ook de mooie ervaring van de plons in het diepe. Zo voelt het dus.

Alweer meer dan tien jaar geleden begon ik mijn loopbaan in het informatiemanagement bij het ministerie van Justitie. Met de voeten in de modder zullen we maar zeggen. Later stapte ik over naar Digital, toen nog Digital display. Daar heb ik het vak echt geleerd, onder meer van Ronald Groenweg van Digital. Tot slot ging ik werken bij ETTU, een IT bedrijf gespecialiseerd in SharePoint en Office365. Een IT bedrijf. De andere kant van de tafel dus. Ik heb daar veel geleerd van mijn collega’s en de projecten die we hebben gedraaid. Het heeft mij veel inzicht geboden in de wereld van de IT en IT bedrijven. Daar kan ik zeker wat mee in die toch wel wat andere wereld van informatiemanagement.

En nu dus IMsight. Zicht op informatiemanagement. Inzicht in, kijk op. Ik vond dat het tijd werd om weer aan de andere kant van de tafel te gaan zitten. Dus niet geheel verbonden aan een IT bedrijf maar weer de pet van informatiemanagement op. IT is slechts een onderdeel van informatiemanagement. En laten we wel wezen: als je werkt bij een IT bedrijf dat producten levert, ben je ook verbonden aan die producten. Daar is op zich niks mis mee, maar wel als je weer onafhankelijk wilt adviseren en implementeren.

En dat is wat ik ga doen. Met mijn eigen bedrijf dus.  Met een mooie sprong in het diepe.

Ik wens u fijne feestdagen en een heel goed 2017!

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.